50% van de kinderen onder de vier jaar ervaart vroeg of laat slaapproblemen. In veruit de meeste gevallen komt dit door een verkeerde slaapgewoonte, welke voortvloeit uit een achterliggende oorzaak. Uiteindelijk wordt het een en ander verergerd door gewenning en groei, waardoor het belangrijk is om het probleem bij ‘de wortel’ aan te pakken en te kiezen voor de juiste route. Maar, er zijn meerdere wegen naar dromenland, welke route kies ik? In deze blog vertel ik over de route die wij samen kunnen afleggen om dromenland te bereiken.

Zelf achter het stuur zitten:
Of het nu over slapen gaat, onrust, voeding of opvoeding: op veel verschillende plekken kun je informatie vinden over wat het beste voor je kleintje is. Hierdoor kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet en dat brengt onzekerheid met zich mee. Want wat is nu het beste? Gelukkig bestaat er internet en kan je hier (net als in boeken) veel op terug vinden. Maar, het is wel een kunst om het juiste erbij te pakken, toe te passen op je eigen unieke situatie en vooral: vol te houden! Vooral dit laatste is helaas niet altijd even makkelijk en er leiden meerdere wegen naar dromenland. Gelukkig weet ik wel welke wegen je kan bewandelen om tot een fijn resultaat te komen. Stap je in? Terwijl je zelf achter het zit wijs ik je de route!

Uitstippelen en de juiste weg volgen:
Wanneer je bij mij instapt geef jij (doormiddel van een schriftelijke intake) informatie aan mij door. Aan de hand van deze informatie wordt de situatie in kaart gebracht en de juiste route uitgestippeld (het droomplan). Is dit een standaard weg? Nee! Dit plan is uniek en beslaat een flink aantal pagina’s, volledig gebaseerd op jouw kind en jouw gezin.
Hoe fijn is dat?

Verdwalen gebeurt niet:
Wanneer je de route in handen krijgt, lees je hem eerst even rustig door. Neem hier de tijd voor en stel eventuele vragen. Wanneer alles duidelijk is ga je pas van start, houd daarbij rekening met een route die drie weken in beslag neemt. Waarschijnlijk zal je onderweg (in week 1) de nodige hobbels en bobbels tegenkomen, waarbij de eerste dagen het meest pittig zullen zijn. En dit klopt: bepaalde gewoontes moeten doorbroken worden. De tweede week is nodig om je kleintje te laten gewennen en in de derde week gaat het om aanhouden van de nieuwe gewoontes. Het zal onderweg niet altijd even gemakkelijk zijn. Om deze reden is het belangrijk om je vast te houden aan de uitgezette route, daarbij zelf het stuur in handen te houden en goed te luisteren naar je gevoel: juist dan zal je zien dat dromenland in zicht is.

Voelt deze duidelijke bewegwijzering goed?
Mail dan voor meer informatie naar info@bresswaterland.nl of bel direct 0657172120

Maayke

Pedagoog, onrustdeskundige en kinderslaapcoach