Huilbaby

Voor jezelf, je relatie en je gezin: een huilbaby is (even hard gezegd) een aanslag op je leven. Uiteraard gaat het niet om je kleintje zelf, maar wel om het ondraaglijke huilen, de onmacht en de bezorgdheid die daarbij komen kijken.

Wanneer is het een huilbaby?
Tot voor kort bestond de regel van drie om een kleintje het etiket huilbaby te geven, al zie ik zelf liever het ‘etiket’ onrustige baby. Volgens de regel van drie moet een baby namelijk minstens drie uur per dag huilen, minstens drie dagen in de week en dat drie weken lang. Deze regel wordt nog vaak toegepast, maar is inmiddels behoorlijk achterhaalt. Er wordt namelijk alleen gekeken naar de kwantiteit van het huilen en niet naar de intensiteit, terwijl de manier waarop baby’s huilen duidelijk aangeeft dat ze ergens last van hebben. Gelukkig wordt er tegenwoordig steeds vaker gekeken naar de daadkracht van ouders: als ouders menen dat hun baby overmatig huilt, dan is hun kleintje een huilbaby.

Daarnaast is het belangrijk om als ouder zijnde naar je gevoel te luisteren: voel jij aan alles dat er iets niet klopt? Trek dan aan de bel! Neem contact op:

info@bresswaterland.nl of bel 0657172120.