Hallo allemaal!

Zorgzaam, eerlijk, nuchter, een luisterend oor en graag alles tot een succes willen brengen: dat ben ik! Mijn naam is Maayke Bibo, geboren en opgegroeid in het gezellige dorpje Middelie en nu samen met mijn vriend woonachtig in het mooie en sfeervolle Edam.

Mijn jeugd in Middelie was heerlijk. Naast de uren op het kleine, vertrouwde dorpsschooltje had ik samen met vriendjes en vriendinnetjes genoeg ruimte om te ‘ravotten’ in de polder, strohutten te bouwen en lekker rond te rijden op de skelter. Behalve deze ‘stoere’ kant was ik ook een echte ‘poppenzuster’. Uren heb ik in de witte badjas van mijn moeder gelopen om te zorgen voor mijn poppen. Ze werden dagelijks gewassen, kregen te eten, werden op mijn manier voorgelezen en kregen zo nu en dan een mooie pleister. Mijn passie voor zorg is er met de jaren niet minder op geworden, sterker nog: het is alleen maar gegroeid.

Ontstaan Bress

Bress is ontstaan doordat ik tijdens mijn stage en werk als medisch pedagogisch zorgverlener in het ziekenhuis in aanraking kwam met onrustige baby’s en hun ouders en zag wat voor impact de onrust met zich meebracht. Het heeft vanaf het eerste moment mijn aandacht gehad en tijdens mijn afstuderen heb ik er voor gekozen om onderzoek te doen naar de begeleiding van ouders met een onrustige baby in het ziekenhuis. Hierop volgend heb ik een adviesrapport uitgebracht.

Wat mij tijdens mijn onderzoeksperiode het meeste is bijgebleven is dat ouders met een onrustige baby het gevoel hebben niet altijd gezien en gehoord te worden. Dat dit anno 2019 nog steeds wordt benoemd kan naar mijn idee echt anders, dus stap ik ‘in de bres’ voor ouders met een onrustige baby. Ik heb mijn ‘stoere kinderschoenen’ weer aangetrokken, mijn passie voor zorg erbij gepakt en ben in de pen geklommen om een uitgebreid ondernemingsplan te schrijven. Vol trots kan ik zeggen ‘a dream comes true’, want Bress is van start!

Van Bress krijg ik veel energie. De wens om mijzelf te blijven ontwikkelen blijft, dus met regelmaat volg ik graag een inspirerende workshop, leerzame cursus of mooie opleiding. Op deze manier hoop ik een ieder van dienst te kunnen zijn.

Warme groet,

Maayke

Opleidingen

  • Droomritmecoach
    Specialisme: onrust en slaap bij baby, dreumes en peuter
  • Pedagoog
    Specialisme: begeleiding onrustige baby’s in het ziekenhuis
  • Gespecialiseerd pedagogisch medewerker
    Specialisme: opzetten eigen kinderdagverblijf
  • Pedagogisch medewerker